About

Bert Haamberg is de naam. Ik zag op 14 December 1987 het levenslicht en ben geboren en getogen in Hengelo (o). Sinds mijn jeugd heb ik al affiniteit gehad met de natuur en het landelijk gebied. Sinds mijn 8e ben ik begonnen met vogels kijken. Dat heb ik jaren samen gedaan met mijn vader, die destijds is aangestoken met het vogelvirus door een collega.

De auteur

Tijdens mijn tijd op de middelbare school heeft de hobby bij mij op een laag pitje gestaan. Op het moment dat ik Bos & Natuurbeheer ging volgen in Velp is de hobby echter weer helemaal tot leven gekomen. Sinds 2007 probeer ik zo veel  mogelijk uren te maken in het veld. Nadat ik een tijdje getwitched heb, ben ik erachter gekomen wat voor mij de ware essentie van het vogels kijken is. Voor mij is dat zo veel mogelijk uren vogelen in mijn geboortestreek, Twente. Daarbij ben ik erg fanatiek met mijn “Twentelijst” (zo veel mogelijk verschillende soorten zien binnen de grenzen van de streek). Lekker rondstruinen in de veengebieden, door de bossen van Twickel of uren maken op een van de verschillende trektelposten in de omgeving, ik vindt het allemaal geweldig! Buiten de Twentse grenzen bezoek ik graag het Waddengebied, het Lauwersmeer of de kust. Op deze blog kunnen jullie al mijn vogelverhalen van Twente en daarbuiten volgen.

Alvast veel leesplezier en wie weet tot in het veld,

Bert Haamberg

Advertenties

Een reactie op “About

  1. Titia Oonk augustus 11, 2013 / 9:56 am

    Beste Bert, n.a.v. de kwak in Oldenzaal ontdekte ik jouw blog.
    Ik woon in ’t centrum van H’lo en zie daar sinds ruim een week een nieuw soort vogel in het Prins Bernhard plantsoen. Ze zijn met z’n 2-en, duiken naar vis en lijken zeer tevreden in het park. Het lijken mij aalscholvers, maar heel zeker weet ik het niet ….. ik aarzel ook omdat ik deze soort niet eerder zo in de binnenstad heb gezien.
    Misschien vind jij het interessant genoeg om eens te gaan kijken.
    Vriendelijke groet van Titia Oonk (P.S. Ik heb me meteen geabonneerd op je blog)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s